Vis alle kategorier

Snart kommer vårkolleksjonen!

Mens vi var i Kina jobbet vi for å ferdigstille vårkolleksjonen av Dianas Vintage. Vi gleder oss veldig til det begynner å komme i butikk! Det første som kommer er et cordfløyelssett bestående av vår "So Very High Waisted Trouser" (med høøøøyt liv der altså) og en kort jakke med veldig fin passform. Settet kommer i en kul blåfarge og i tillegg blir det cord-bukser med en mørk blåfarge. Det kommer også noen flere farger av So Very High Waisted Trousers i twill. Så har vi selvfølgelig laget noen nydelige lange festkjoler inspirert av 30-tallet med fotside lengder og klokkeermer. De kjolene som kommer uten ermer har matchende omslagstopper med deilige 30-talls, flagrende ermer.

Noe av det gøyeste med 30-talls og 70-tallsmoten er jo ermene, som kan variere fra det romantiske til det dramatiske. Vi har gått for to varianter i vårkolleksjonen - en med store klokkeermer og en med såkalte trompetermer som sitter inntil armen ned til albuen før de svinger seg ut i trompetform. 

På bildet over ser du den første prøven, som hadde for store overermer. Vi har også prøvd oss med ulike farger på foret. Siden chiffonen er gjennomsiktig kan man nemlig justere fargen ganske mye ved ulike farger på forstoffet. To av kjolene har grønne og blå toner, mens den tredje har fersken i bunn og gule/rosa/grønne blomster. Stoffene er resirkulert polyesterchiffon og dermed noe av det mest miljøvennlige som kan produseres. Vask med poser som fanger opp mikroplast og miljøavtrykket på disse stoffene er minimalt :)

Vi gjentar også selveste Diana Dress fra høsten 2018. Den kommer i to nyydelige farger - en kul, halvmørk blåfarge og lys grønn. Noen bluser med klokkeermer kommer også -  med de samme deilige mønsterne som på kjolene. Vi er helt forelsket i Pantone-viften vår, som vi bruker for nøye å velge ut farger.

Vi har også laget en del plagg i miljøvennlig tencel. Materialet kommer rett fra naturen og utvinnes av sertifisert cellulose fra bærekraftig skogsdrift. Klærne blir myke, slitesterke, holder godt på passformen og fører fukt bort fra huden. Det kommer både kjoler, bukser, bluse og kåpe i tencel! Buksene har selvsagt det superhøye livet, kåpa har midi-lengde,kjolen har superfin passform til alle former og blusen har klokkeermer og stofftrukne knapper. Og selvsagt kommer alt i spenstige farger og kule mønster :) Vi gleder oss max til å sette sammen ulike antrekk av alle plaggene - for eksempel den kule kåpa over de florlette sommerkjolene. 

Alle som  har fulgt oss en stund vet at Ellen sin hund, Betty; har vært fast inventar i butikken siden hun var valp. Derfor var det naturlig å navngi en av vår-stylene etter henne. Vi har altså laget to varianter av "Betty Button"; et sett, som består av et high-waist skjørt med matchende topp og en kjole. Konseptet med Button-kjolen er at man kan bruke den både lukket og som en frakk over bukse og topp. Vi elsker slike "åpne kjoler" som vi kaller det :) Disse kommer også i tencel - både i ensfarget og med mønster. 

Da er det bare å glede seg, folkens! Her fikk dere en smakebit og det kommer SÅ mye kult - alt etisk produsert hos Fair&Square såklart!

Og vi - vi er allerede i gang med å designe våren 2020.