Intervju med Melk og Honning!

Intervju med Melk og Honning!


Vi er utrolig stolte av å presentere vårt helt eget merke Dianas Vintage! Etter et år med intenst arbeid er endelig de første plaggene i butikk og flere kommer på løpende bånd. Motesiden Melk og Honning tok en grundig prat med oss i forbindelse med lanseringen så her kan dere få et større innblikk i Dianas Vintage; hva vi planlegger og ser for oss fremover og hvorfor det er så viktig for oss å produsere klærne hos Fair & Square.

Frida Dress - paisley

Nå lanserer den norske vintage-butikken sin første egne kolleksjon
25. oktober 2018 av Ida Elise Eide Einarsdóttir
                              
" Det er veldig begrenset utvalg av fine vintage-klær over størrelse 40, og det er jo veldig kjedelig."

Det er ingen tvil om at vintage er i vinden. Det vet damene ved Frøken Dianas salonger i Markveien i Oslo alt om. Nå lanserer de sin første egne kolleksjon, Dianas Vintage.

Melk & Honning tok en prat med Elise Dingstad og Ellen Marie Garåsen som står bak kolleksjonen og vintage-butikken.

Drømmen om å lage en egen kolleksjon har vi hatt i mange år, og særlig når vi skrev boka Frøken Dianas Vintage for noe år siden og gjorde dypdykk i motehistorien fikk vi masse ideer til plagg vi hadde lyst til å lage, forteller de to.
Etter mange år i vintage-butikk har det blitt mer og mer tydelig at det er flere utfordringer med vintage-klær. Den største er størrelsene, forklarer de.
Det er veldig begrenset utvalg av fine vintage-klær over størrelse 40, og det er jo veldig kjedelig. Vi ønsker at alle damer skal ha mulighet til å se bra ut i de tidløse og klassiske vintage-snittene som er så flatterende på alle størrelser.
Med utgangspunkt i egne vintage-favoritter og «plaggene man alltid kan ta på seg og føle seg fin i» er kolleksjonen utviklet med fokus på et bredt utvalg størrelser.
Det er viktig for oss at klærne vi lager skal være like fine på Elise som er en størrelse ekstra small eller small og Ellen som er en størrelse large. Vi synes mye moderne design ikke er laget for kvinnelige former, det er rett og slett mye uflatterende snitt ute å går. Der har vintage-snittene en stor fordel. Vi vil at klærne skal fremheve det fine med kvinnekroppen, som midje og hofter, og ikke gjemme det bort, sier damene som ikke overraskende har 70-tallet som sitt favoritt tiår.
Også elsker vi farger, og har hatt som ett av våre mantraer i butikken gjennom ti år å inspirere kundene til å bruke mer farger. Kolleksjonen er full av lekre, dype farger som vi elsker.
- Den viktige etikken                                             
Siden vi startet opp som en ren vintage-butikk har det etiske aspektet vært viktig for oss også når vi skulle selge nyproduserte ting. Vi ønsker ikke å tjene penger på at andre har måttet ofre liv og helse for at det skal skje, sier Dingstad og Garåsen.
Kolleksjonen produseres ved den norskeide fabrikken Fair & Square. Der råder 37,5 timers arbeidsuke, fri i helgene, betalt ferie, forsikringer og pensjon, forteller de.
Før Ellen så en reportasje på Dagsrevyen om Fair & Square var tanken på egen vintage-kolleksjon bare en drøm. Det var uaktuelt for oss å starte dette uten at vi var helt sikre på at det var gode arbeidsforhold i produksjonen.
Når den gjelder det miljøvennlige aspektet er det fortsatt en vei å gå, innrømmer damene, men forteller at de så langt det går forsøker å velge miljøvennlige materialer.
Men det har vist seg å ikke være det enkleste når man skal bestille i små kvanta. Målet til Fair & Square er imidlertid at de innen 2021 skal gjøre alt selv, fra produksjon av råvarer og fiber, veving og strikking av stofffer til farging og sying av plagg.
- Mer enn en trend
Dingstad og Garåsen tror det å kjøpe vintage er noe mer enn bare en trend, og understreker at de mener det aller viktigste er å ha det litt mer gøy med klær.
Bevisstheten rundt miljø bare øker og øker, og med kjendiser som Jenny Skavlan som virkelig fronter vintage og gjenbruk tror vi absolutt ikke at dette bare er en trend. Kombinert med ønsket mange har om en mer unik og personlig stil er jo vintage helt genialt, men dessverre enklest for dem som er små i størrelsen.
- Hva skiller dere fra andre vintage-butikker i Oslo?
Vi har alltid skilt oss ut fra de andre vintagebutikkene i Oslo fordi vi har vært mer eller mindre en ren kjolebutikk. Det er til oss man kommer hvis man skal på fest eller være litt ekstra fin. Vi har et veldig godt naboskap med de andre vintagebutikkene på Løkka, og synes vi alle utfyller hverandre på en veldig god måte. Vi har liksom naturlig funnet frem til hver våre nisjer og spesialiteter.

Se bildene fra kolleksjonen her:

Frans Coat - tartan og So Very High Waisted Trousers - tartan

Diana Dress - emerald

Frida Top - lurex og So Very High Waisted Trousers - lurex

Elvira Butterfly Top - paisley og So Very High Waisted Trousers - yellow

 

« Tilbake til magasinet