Etiske klær 🌎 Rask levering⚡️Gratis frakt over 1800,- 🌟

Om oss


I 2008 åpnet vi butikken vi selv hadde savnet i Oslo. En vintagebutikk med et unikt håndplukket utvalg varer, og en særegen service og stemning. Oppussingen av lokalet stod vi selv for, og vi reiste land og strand rundt for å fylle butikken med de fineste varene før åpningsdagen. Når kontoen med sparepenger var tømt var det ikke annet å gjøre enn å åpne og la det stå til. 

Våren 2014 kunne vi igjen åpne dørene til en helt ny Salong, da vi åpnet i nye lokaler i Markveien 56. Etter uker med intens oppussing, (vi gjør selvfølgelig fortsatt alt på egenhånd!), var det en drøm av en butikk vi hadde gleden av å vise frem. Fylt til randen med håndplukket vintage og nøye utvalgte småmerker, unike smykker, vesker, hatter og annet tilbehør er vår Salong et skattkammer for deg som elsker farger, stoffer og snitt fra fordums tid. 

Høsten 2018 kom de første plaggene fra vårt eget merke "Dianas Vintage" - garantert etisk sydd hos Fair & Square som driver en fabrikk i Kina med norske arbeidsforhold. Her har arbeiderne 37,5 timers uke, pensjoner, forsikringer, mammapermisjon og andre rettigheter vi her oppe i nord tar for gitt. Les mer om det viktige arbeidet de gjør her. 

Vi har også gitt ut vår egen bok! I "Frøken Dianas vintage" går vi gjennom motehistorien fra 20-tallet til 80-tallet og viser ulike stiler og trender fra alle de forskjellige periodene. Boken er spekket med stylingtips og inspirasjon til hvordan du kan gjenskape en tidstypisk stil og til hvordan du kan leke deg, og være kreativ med klær i hverdagen. Den perfekte gaven til alle moteinteresserte som synes svart og grått blir litt kjedelig i lengden.

I 2022 åpnet vi opp vår egen nettbutikkavdeling! Salongen på Løkka ble rett og slett for liten for vår voksende nettbutikk, så etter en KAMP mot fiskelukta som hadde satt seg gjennom 80 år med fiskebutikk, åpnet vi Frøken Dianas salonger avdeling Laksen på gamle Laksen på Bjølsen. 
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til vårt univers, enten i Salongen på Grünerløkka eller via nettbutikken på Laksen. Vi håper å inspirere deg til en mer fargerik tilværelse!

Hilsen Ellen og Elise
gründere og innehavere

Damene bak


Utenfor den gamle butikken i Markveien 33. En av mange ganger vi har møtt opp på jobb i matchende antrekk!

Gjennom vårt intense samarbeid om Dianas siden 2008 har vi etterhvert blitt et tohodet troll som fullfører hverandres setninger, titt og ofte dukker opp på jobb i nøyaktig samme antrekk og generelt er enige om det meste. Men noen særegne personlighetstrekk har vi også.

Ellen Marie

Eier og sjefs-Diana fra Hommelvik i Trøndelag. Ellen elsker å ommøblere i butikken, gjerne utover i de sene nattetimer. Hadde hun kunnet velge, hadde døgnet vært snudd. Hun elsker å kaste seg hemningsløst ut i nye prosjekter, sa opp jobben sporenstreks den gangen i 2008  da Elise foreslo at de skulle åpne butikk, og har generelt en ekstrem " vi bare gjør det"- mentalitet som gjør at vi både har skrevet Norges eneste bok om vintage og startet vårt eget klesmerke. Ellen er mammaen til Frida og Elvira og til vår kjære maskot Betty, som dessverre har gått videre til de evige jaktmarker etter 11 år som butikkbikkje. Ellen elsker røyk, snus, cola zero og islandsk godteri så høyt at hun ikke kan leve uten store mengder av alt dette. I tillegg elsker hun dans, og har nå tatt opp sin gamle hobby stepping!

Elise

Eier og sjefs-Diana som aldri går ut døren uten matchende antrekk og øredobber. Elise elsker klær og mote, og har en gigantisk garderobe, nesten helt uten svarte plagg. Hun har alltid megakul sveis og mener irriterende nok at det er superenkelt å få til. Med sitt trente øye kan hun plukke 1000 vintagebluser på et par timer og hun er alltid på jakt etter nye spennende skatter til salongen. Elise er mammaen til Franz og samboer med Roar, som skjemmer henne bort med sine kokkekunster eller medbragt mat fra hans restaurant Kampen Bistro. Hun kan gå en hel dag uten en dråpe vann, men elsker kaffe og alle alkoholholdige drikker. Elise synger i koret KORET som ikke er et vanlig kor, det er veldig viktig. Elise elsker å pynte seg til fest, dra på fest og være den siste som drar hjem fra fest, og er veldig glad hun ikke lenger jobber fast i butikken på søndager!

Morgenmøte på Laksen med hatt og kake🍰

Dianasjentene står alltid parate for å hjelpe deg med å finne det perfekte antrekket, tilbehøret eller gaven. Vi elsker farger, alt som glitrer og å piffe oss opp i hverdagen.  Vi gir alltid ærlige tilbakemeldinger hvis du er usikker og vi har "komplimentsgaranti"!
Vi brenner for etisk produksjon, slow fashion fremfor fast fashion og er stolte av å tilby produkter med lavt miljøavtrykk.
Møt vårt dreamteam
Synne

Synne er butikksjefen som alltid klarer å lage plass på vårt knøttlille lager, og som har så orden i sysakene at Ellen og Elise ikke skjønner hvordan de fant frem i kaoset før hun i 2017 ble vår første butikksjef noensinne. Aldri har lageret vært ryddigere og butikken mer skinnende. Synne er lidenskapelig opptatt av dyr, hun elsker dem og de elsker henne, og nå har hun adoptert Bono, en fransk bulldog med stor personlighet! Hun har startet og drevet Oslo Vegetarfestival i 10 år, jobbet frivillig med rusavhengige og er generelt opptatt av å gjøre verden til et bedre sted. Med sitt milde og snille vesen, skjemmer hun bort alle rundt seg og er umulig å ikke bli veldig glad i.


Monika

Monika styrer nettbutikken og er salongens fotograf. Hun har utviklet "Monikas metode" som gir vellykkede nettbutikkposeringer gang etter gang! Monika har vært med oss siden den gamle butikken i Markveien 33 og kan alt som er å kunne om Dianas. Hun er den som alltid fikser gave til den som har bursdag eller sender blomster til de som trenger en ekstra oppmuntring. Inne i seg skjuler Monika en dyp og vakker røst, og med denne nådde hun helt til semifinalen i The Voice 2012. Hun har også utgitt musikk under navnet Monika May,  men dette er hun alt for beskjeden til å snakke om. Hun er mammaen til Fred i høst kom lille Bo som hun for tiden er hjemme i foreldrepermisjon med👶🏻❤️ 

Caterina

Humørspreder extraordinaire og sangfugl! Caterina begynte hos oss våren 2019 og jobber nå fulltid i Salongen. Hun er vårt tekniske geni, SoMe-ansvarlig og nettbutikkmester. Som yngste deltager, (18 år!) kom hun til finalerundene i The Voice i 2013 med sin silkemyke stemme. Caterina har raskt blitt et yndet fotoobjekt i Salongen, da hun er den mest fotogene jenta vi har møtt. Hun har en fantastisk utstråling og er den fødte gjøgler for våre sosiale medier og hun er heeelt genial på å klippe sammen morsomme snutter. Sjekk ut Caterinas siste singel Armour her!

Martine

Martine er sjef på Laksen og har verdens beste latter! Har du fått en pakke i posten fra oss så er den mest sannsynlig pakket av henne. Hun har system på alt og jobber utrettelig med å holde styr på lageret. Med sitt utrolige design-øye er hun også meget god å ha når Ellen og Elise jobber med Dianas Vintage og hun er Ellens faste røykemakker på trappa. Med Martine er det "no bullshit" og det passer oss som hånd i hanske.

Julie

Julie er også fulltid i Salongen og vi setter enormt stor pris på hennes erfaring og kunnskap! Hun blir aldri stressa og har en fantastisk "det ordner seg"-holdning. Hun lager de lekreste utstillinger og har alltid de kuleste antrekkene. Hyllene, bordene og vinduene i Salongen har rett og slett aldri sett bedre ut! I tillegg jobber hun mye med fotografi og har tatt noen veldig fine bilder til oss. Passende nok er hun også hundeelsker og har ofte med seg sin nydelige puddel Chingu på jobb.

Karoline

Karoline har vært endel av Dianasgjengen siden 2015 og med sitt lette vesen og sprudlende humør er hun umulig å ikke bli glad i. Karoline er freelance musiker med utrolig mange jern i ilden både som sanger, perkusjonist, instruktør og lærer. Hun er selvutnevnt bunadspoliti(!) og brenner for folkemusikk. Karoline er alltid fin på første take, og er en av våre favorittmodeller til nettbutikken. Til jul må vi gjemme pepperkakene når Karo kommer på jobb, hvis ikke så spiser hun opp hele boksen! Følg henne på Insta: @gullberg

Petra

Petra har bakgrunn fra HM og elsker derfor å jobbe hos oss hvor hun endelig har tid til å gi skikkelig service! Hun har reist jorden rundt og kan gi deg tips om hvilken strand du bør besøke uansett hvilken verdensdel du vurderer å reise til. Med seg har hun alltid den nydelige, lille hunden Maya som har blitt vår nye maskot etter at Betty gikk av med pensjon. 

 

Hannah
Hannah er motestudent og ser alltid megakul ut! Hun jobber som ekstrahjelp hos oss og sprer glede med sin kunnskap og sitt smil.
 

Juliane 
Juliane er nordlending og musikalstudent - så hun tar gjerne en trall når tonen blir satt! Hun er ekstrahjelp hos oss og generelt gladlaks!