Fair & Square

Fair & Square ble startet for å vise at det går an å endre tekstilbransjen og produsere klær på en rettferdig måte. Et av de store problemene i tekstilbransjen er at kleskjeder ikke eier fabrikkene selv, men heller bestiller plaggene fra leverandører. Slik kan man unngå å ha ansvaret for arbeidsforholdene i produksjonen. I jaget etter maksimal profitt kan selskaper ofte lukke øynene for urettferdighetene det medfører. Fair & Square sin hovedmålsetning er å skape flest mulig gode arbeidsplasser, primært i tekstilbransjen. Derfor ønsker de å gjøre mest mulig selv. Ved å produsere varene selv har de full kontroll på arbeidstid og lønnen som blir utbetalt. Det gjør at de kan garantere for gode arbeidsforhold og at veien mellom deg som kunde og produksjonen er kort. Og du kan vite hvem som syr klærne dine.
I februar 2019 var vi på besøk i Fenghuang og fikk treffe alle som syr plaggene til Fair & Square og Dianas Vintage!

Arbeiderne på Fair & Square har 37,5 timers arbeidsuke mot vanlige 90 timer, de har pensjoner, forsikringer, betalt ferie og 6 måneders mammaperm med full lønn. Det syns vi de fortjener. I tillegg til etisk produksjon er Fair & Square opptatt av miljøet og klima. De jobber konstant med å forbedre produktene og skal være ledende på feltet. De vil at du skal være sikker på at de holder ord og jobber derfor under prinsippet om fullstendig åpenhet. Du kan derfor få alt av informasjon om produksjon, produkter osv. som du skulle ønske. Du kan bl.a. følge dem direkte fra fabrikken på instagram: @fair.square.kina.

Fair & Square står i dag for syingen av klærne de selger, men bruker leverandører på stoffene og annet tilbehør de bruker til å lage klærne. Målsetningen videre er at de innen 2021 skal gjøre alt selv;  produksjon av råvarer og fiber, veving og strikking av stoffet, farging og sying av plaggene. De er allerede i gang med småskala farging av stoff. Deretter fortsetter de å jobbe seg nedover i produksjonskjeden. Det blir ikke tatt ut overskudd fra selskapet så for hvert eneste plagg de selger kommer de nærmere etisk produksjon i alle ledd.

Sigmund, som driver Fair & Square, er den mest gjennomført idealistiske personen vi noen gang har møtt. Han burde få heder og ære i bøtter og spann, for her snakker vi om en som vier livet sitt til å gjøre verden til et bedre og mer rettferdig sted.

I tillegg til at Fair & Square syr klærne fra vårt eget merke "Dianas Vintage" fører vi også klær fra Fair & Square sin egen kolleksjon.  Det er i hovedsak basisklær som topper og t-skjorter, men også et par andre typer plagg.

 Elise og Ellen later som de er ballerinaer iført wrap-kjole fra Fair & Square.