King Louie


Nederlandske King Louie har blitt en stor favoritt i Salongen. Vi tar inn mer og mer av dette merket og historien deres er ikke så ulik vår egen!


I 1981 startet Ann og George samarbeidet sitt i Amsterdam. De hadde begge en stor interesse av vintageklær og solgte funnene sine på et av de store markedene i byen. Da de ikke kunne finne nok vintage turtlenecks for å møte etterspørselen, begynte de å lage sine egne og slik startet merket. Nå selger de klærne sine over hele verden! De er opptatte av å lage klær som gjør folk glade, med masse farger og gode passformer.

I tillegg til dette er King Louie sitt ansvar bevisst når det gjelder etikk og miljøavtrykk. Deres største produsent er en fabrikk i Tyrkia som eies av Mrs. Nur Ger - en feiret forkjemper for kvinners rettigheter. I 2012 fikk fabrikken prisen "Best Social Gender Equality in Work Life" i Tyrkia. I 2013 ble fabrikken inkludert i "Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles".

Når det gjelder miljøvatrykk så jobber King Louie fortløpende med å gjøre så gode valg som mulig. I dag består 15% av klærne deres av bærekraftige materialer som tencel og resirkulert polyester.