17.mai-vinduer Korona-edition!

Det blir en annerledes 17.mai i år. Men, det betyr ikke at vi ikke kan feire i det hele tatt! Her hjemme blir det frokost i bakgården og et lite 17.mai tog bestående av skramleinstrumenter som kasseroller og fløyter - selvfølgelig med èn meters avstand, men med masse barneglede! 
I butikken syns vi det var på sin plass å lage et 17.mai vindu med korona-tema. Ideene var raskt på plass og vi ville ha zoom-fest i det ene vinduet og bakgårdsfest med avstand i det andre. Vi har vanligvis små budsjetter på vinduene og denne gangen ville vi naturlig nok bruke så lite penger som overhodet mulig.
Vi begynte med bakgårdsvinduet og der var ideen at den ene utstillingsdukken skulle stå på en balkong mens den andre dukken sto på bakken. Vi startet med å lime sammen flere kartonger som skulle være strukturen på balkongen og så printet vi ut ark med "teglstein" som vi limte på kartongene. Deretter brettet vi kartongene rundt en dukkeoverkropp som står på en krakk. Vi måtte le litt i skjegget da vi innså at balkongen så mer ut som en pipe. For å lage mer illusjon av balkong festet vi grønne blader over teglsteinene og lagde en liten balkongkasse.
Noe av det morsomste vi vet er å lage fantasidrakter beståedne av vintage og dette ville vi selvfølgelig gjøre i utstillingen! Dukken i balkongen/pipa fikk tencelskjørt fra vår egen kolleksjon kombinert med vintagebluse og vintagebrosjer.
Dukken som skulle stå oppreist fikk Ellens egne fantasidrakt som hun har brukt på 17.mai de siste to årene. Basisen for drakten er en kjole fra 70-tallet og en bluse fra 80-tallet. Siden kjolen har gjennomsiktige ermer har Ellen klippet av ermene på blusen.

bluse fra 80-tallet som fantasidrakt til 17.mai

Deretter var det bare å pimpe drakta med forkle fra Ellens islandske bunad (som er alt for liten nå...), skinnbelte fra 80-tallet, brosje og hosebånd i håret.

islandsk bunadsforkle brukes til fantasidrakten

skinnbelte fra 80-tallet passer perfekt til fantasidrakten

Så var det andre vinduet som skulle til pers! Her plasserte vi sittende dukke som sitter i sin egen stue, pyntet med tencel-klær fra vår egen kolleksjon og med sjampisen innen rekkevidde. Med headset på hodet og datamaskin med zoom-møte og en gigantisk pavlova var hun klar for fest!
For å lage zoom-møte ordnet vi en kollage av jentene på Dianas i festskrud (det morsomste ble nok bildet av Karoline i bunad som spiser pølse i vaffel), printet det ut og festet det på en liten dataskjerm.
Vår enorme Pavlova ble til ved at vi draperte hvitt stoff på en stor lampeskjerm for deretter å pynte med falske frukter og flagg. Se så fin den ble!!
Nå er ihvertfall vi klare for 17.mai! Kom gjerne innom Salongen, så hjelper vi deg å finne det perfekte antrekket. Og hvis du vil ha inspirasjon her på nettbutikken så har vi laget en samling med klær og tilbehør som heter "17.mai er vi så gla`i"

HURRA!!!