Årets juleutstilling🎄

Noe av det morsomste vi vet er å lage jul i Salongen! Vi pynter til trengsel og prøver alltid å finne på noe ekstra gøy til vinduene. Denne gangen gikk vi for "Tre nøtter til Askepott" - med en liten tvist😉 

Til fjorårets utstilling kjøpte vi tre gamle sperreføtter på Finn. Disse hadde vært på en gammel sveitservilla og vi lagde rett og slett en peis av dem! Vår "huskunstner" Kenneth Holt malte vedkubber på et svart stoff som vi festet inni peisen. Denne peisen ville vi gjerne gjenbruke i år og det var slik vi kom på sporet av idèen om Askepott. 

Synne dirigerer peisen til riktig plassering før den skrus inn i vinduskarmen. 

I det ene vinduet lagde vi et tablå av Askepott som sitter foran peisen med masse linser og bønner strødd over alt. Disse har akkurat blitt kastet utover av den onde stemoren som er iført den velkjente "paraplyhatten" fra den tsjekkiske versjonen av Askepott som vi alle kjenner så godt. Synne fikk jobben med å lage den fantastiske hatten og hun konstruerte den med en gammel caps, en stor krage/trakt som hunden hennes Bono måtte bruke etter en operasjon, ståltråd, gaffa og stoff. 

I det andre vinduet ser du Askepott på slutten av eventyret, med skoen sin i hånden. Men, det er ikke en prins som holder den andre skoen - det er en prinsesse💖 Bakteppet er et nydelig slott med et prideflagg som vaier stolt i toppen av et spir. Teppet er det selvsagt Kenneth som har malt😍 

 

Askepott må selvsagt ha vintage sko🤩

De to største utfordringen med å lage vindusutstillingene er dukkene og vinduskarmene. Dukkene har jo sine stive ledd de, og vi må bare vri dem til så godt vi kan slik at de kan uttrykke det vi ønsker. Vi brukte mye tid på å finne ut hvordan vi kunne bruke overkroppen på den ene dukken slik at det så ut som hun satt. Det ble mye dandering av stoff! Vinduskarmene gir også litt motstand noen ganger. De er jo ikke så brede, så alt må skvises inn på relativt lite plass. Men, etter å ha gnidd oss i hodet finner vi alltid ut av det til slutt! 

I tillegg til vinduene så må resten av Salongen pyntes! Og vi sparer ikke på kruttet! I løpet av våre tretten år har vi akkumulert en goood del pynt og ALT skal brukes😆 En av våre faste tradisjoner er å lage juletrehatt til en av dukkene våre. Den lager vi av en gran-girlander med lys som vi snurrer sammen for deretter å pynte med julepynt og gamle, ødelagte vintagesmykker som vi har tatt vare på. 

Og her, folkens, kan dere se litt av hele prosessen - med de ferdige vinduene som grande finale!

Til slutt må vi bare gi dere en liten omvisning av hele Salongen i full juleskrud! Og som vanlig kårer Visit Løkka årets julevindu i Markveien denne uka. Vi krysser fingrene for seier!!