Årets julevinduer 2018!

Endelig er desember her! Vi elsker julemåneden og det er alltid kjempehyggelig å stå i butikken i denne travle perioden, for hos oss er det ikke stress og mas, men blide kunder og deilig julemusikk. Først kommer noe av det vi liker aller best gjennom hele året - nemlig å pynte butikken til jul. Denne gangen var det litt ekstra spesielt siden Markveien har fått julebelysning for første gang på mange år og alle småbutikkene fikk beskjed om å gjøre seg klare for julegateåpning den 1. desember. Alle fikk tilbud om å delta på et kurs i vindusutstilling og det ble utlyst en konkurranse om beste julevindu. Vi ble supergira og tenkte at vi må gå for gull, så denne gangen var vi enda mer ambisiøse enn tidligere år. Vår fantastiske butikksjef Synne satte av to kvelder sammen med oss for å få vinduene i full juleskrud.

Vi startet med å lage konstruksjonen på et stort granskjørt som skulle bygges rundt den ene utstillingsdukken vår. Vi klippet til papp som vi tapet og stripset sammen, malte det grønt og kveilet 3x5 meter med granlenke rundt det hele. Granlenken hadde allerede lys i seg, så da var det bare å kjøre på med masse julekuler for å pynte skjørtet. På overkroppen brukte vi en nydelig paljettopp fra 50-tallet og lagde øredobber av et par julekuler.

Juletrehatten til dukken ved siden av trengte ingen konstruksjon under fordi granlenken var stiv nok til at vi kunne kveile den oppover fra dukkehodet. Med pynt og julekule-øredobber ble det veldig kult!

 

Kenneth Holt som er en kjempedyktig kunstner, tok på seg oppdraget å male et bilde som skulle være en del av utstillingen. Ideen er at dukken med trehatten sitter modell for den andre dukken som har malt et Picasso-inspirert bilde. Bildet ble utrolig kult og passet perfekt inn i helheten!

Før vi startet grunnarbeidet med vindu nummer to var det en del andre ting som måtte på plass. Etter å ha fått unna den kjedelige vindusvasken, kunne vi fortsette med noe mye mer morsomt - nemlig dekor av resten av butikken.

Vi sparer aldri på kruttet når vi pynter til jul og er generøse med både lyslenker og glitterlenker og denne gangen fant vi også fram en kasse med ødelagte vintagesmykker som vi brukte til å pynte et lite tre. Vi festet øredobber og brosjer på grenene og brukte kjeder med perler og gull som lenker. Det ble kjempefint!
Så kjørte vi i gang med vindu nummer to og der ville vi ha et juletre med en overflod av gaver - både innpakkede som vi dekorerte med ødelagte smykker og varer uten innpakning. På et nydelig vintagebord stilte vi opp innpaknings-rekvisitter og så kledde vi to utstillingsdukke-ben i gullbukser og stakk dem ut fra treet. Ideen er at dukken har tryna i treet etter en intens gaveøkt.

Da alt hadde blitt plassert i vinduene hang vi opp massevis av julekuler og snøflak i fisketråder fra taket, slik at de dannet et slags bakteppe for utstillingen. Vi brukte skikkelig lang tid på det hele og da vi kom på jobb på lørdag, som var dagen for julegateåpningen, var vi en smule trøtte i trynet. Det ble en skikkelig koselig dag med tenning av gaten, nissekorps og massevis av blide kunder. Og da juryen kom inn i butikken et kvarter før vi stengte og proklamerte at vi hadde vunnet beste julevindu i Markveien ble vi altså så utrolig glade!

Juryen besto av medlemmer fra Grünerløkka kultur- og næringsforening, Bogstadveien næringsforening, designstudioet Zenisk og selvfølgelig kursholderen fra vindusdekorkurset. Det var utrolig morsomt å se hvor mange fine vinduer det var i hele Markveien og vi ble veldig inspirerte til å fortsette med å lage kule vindusutstillinger gjennom hele året. Kom veldig gjerne innom oss for å se vinduene live, for det er vanskelig å fange det skikkelig på bilde.

Her er de ferdige vinduene våre:

Lykke til med julepyntingen og ikke tryn i treet!