Årets julevinduer 2019!

Yes! Den morsomste tiden på året er å pynte Salongen til jul! I år som i fjor var det premie for beste juleutstilling og siden vi vant i fjor så var det bare å gå for gull denne gangen også! Som vanlig startet vi med en liten brainstorming og vi kom raskt fram til at vi ville ha en glamorøs julenisse med rådyr i det ene vinduet og en dame som badet/dusjet i julekuler i det andre. I tillegg ønsket vi oss et fint bord som skulle stå inne i butikken  med et stort juletre på. Så da var det bare å sette i gang med å søke etter ting på Finn, for noe særlig til budsjett hadde vi ikke og så vil vi jo helst kjøre gjenbruk. En blingete Rudolf var det første vi fant, men det var ikke så enkelt å finne et badekar som passet i de smale vinduspostene våre. Etter mye om og men fant vi det perfekte badekar som vi blinget opp med gullfarge og julepynt.

Siden vi hadde mye som skulle gjøres startet vi en hel uke før utstillingen skulle være ferdig. Det var bare å sette i gang med å tømme vinduene, vaske dem og gjøre grunnarbeidet. I Rudolf-vinduet ville vi lage et skikkelig winter wonderland, så vi fant fram alt vi hadde av blank og hvit julepynt.

Så var det bare å begynne å henge opp prismer og stjerner med vårt trofaste fiskesnøre. Fiskesnøre er genialt å henge opp med siden det er så sterkt og lite synlig, men man kan også bli rimelig gal av å holde på med det...knølete greier!En av dukkene våre fikk et glamorøst nisseantrekk bestående av rød vintagekjole og hvit, vintage fuskepels mens Rudolf ble blinget opp med vintage gullsmykke som halsbånd, røde vintageøredobber som øyne og lyslenker i geviret. Som underlag for scenen la vi bomull med lyslenker under, slik at det skulle gløde i "snøen". Dette tok laaaang tid!
Vi gjenbrukte også greinene vi hadde i vinduet fra før ved å spraye dem med hvit snø og snurre lyslenker i dem. Det siste vi gjorde var å dekke inn hele vinduet med hvitt stoff med strass slik at det ble en lukket verden. Vi syns dette funka skikkelig bra og gjorde at vinduet minnet om butikkvinduer fra gamle dager.

  

Da var det bare å gå løs på neste vindu! Badekaret var allerede pyntet klart og måtte installeres i vinduet med dukke og fyll. For å ikke bruke for mange julekuler, fyllte vi opp med stoff nederst i karet.
Det var ikke så lett å finne en bra stilling på dukken, men til slutt fikk vi manøvrert bein og overkropp og kunne fylle på med julekuler.
h

Med badekaret installert så var det bare å gå løs på dusjen! Vi hadde funnet et dusjhode på Finn og hadde en ide om at det skulle komme julekuler ut av det. Først måtte vi finne en måte å henge det opp på, og siden vi ikke akkurat er ingeniører, gikk vi for et nydelig hjemmelaget oppheng av strips.

Med dusjhodet festet i taket var det bare å bruke vår kjære fisketråd og sy kulene fast. 
 Etter litt finarbeid med nål og tråd ble dusjen skikkelig kul! 

Synne hadde arrangert et nydelig smykkeskrin, champagnekjøler og glass, klær og sko rundt i vinduet for å lage den ultimate budoir-stemingen. Tanken var at dukken bader i kuler mens hun drikker sjampis og gjør seg klar for julefest. Og med vindu nummer to ferdig, var det bare å pynte resten av butikken! 

Alle dukkene våre måtte selvsagt få hjemmelagede julehatter. Denne hatten lagde Ellen på et minutt ved å snurre juletreglitter rundt en rød hatt og så feste en julefugl på til slutt.

Denne hatten lagde vi ved å snurre en granlenke med lys rundt hodet på dukken. Det vil si Synne lagde den...

 

Finn er et skattkammer for å finne brukte gjenstander og vi ble så glade da vi fant et stort bord som skulle stå under juletreet vårt. Det ble såååå fint!

Etter fire lange kvelder og mye jobbing på dagtid så kunne vi si oss ferdige med pyntingen og aldri har det vært mer julete i Salongen! Se så fine vinduene ble:

Til slutt må vi vise dere en liten video av vår julepyntede Salong. Riktig god førjulstid til dere alle og velkommen innom for å finne juleantrekket eller kule julegaver!

 

P.S: Vi kom på 2.plass i år, slått av Winther Blomst. Med over 40 påmeldte bedrifter på Løkka så kan vi ikke klage! Vi kan jo ikke vinne hver gang...men neste år! Da tar vi seieren igjen!