Dianas elsker vintagebluser💖

En av våre soleklare vintagefavoritter er de fantastiske, japanske vintageblusene våre! De aller fleste blusene er fra Japan, men det er også noen fra andre land - vintage reiser rundt i verden! Vi har en veldig flink grossist i Asia som alltid har et utrolig bra utvalg og det er her vi håndplukker blusene. Materialene er alltid så delikate og det er så mange kule detaljer👌Det er rysjer, nydelige knapper, funky krager, fargene...ingen nyproduserte bluser kan måle seg med disse skattene! Japanerne er kjent for å være opptatt av kvalitet, og disse blusene ser virkelig helt ubrukte ut selv om de er 40/50 år gamle.


Plukkingen er en tidkrevende prosess hvor vi går igjennom tusenvis av bluser og nøye vurderer utseendet og tilstanden på hver enkelt.

Nå som det er vanskelig å reise så tar vi rett og slett plukkingen over Skype! Da holder de bluse etter bluse opp foran kamera mens vi myser og studerer.

De fleste blusene er fra 70- og 80-tallet og det dukker opp noen i silke eller viskose innimellom. Siden de fleste vaskelappene er på japansk, skjønner vi rett og slett ikke hva materialet inneholder😆 Vi kjenner etter på materialet med fingrene og det skal kjennes fuktig om det er silke. Hvis du gnir stoffet mot en annen del av stoffet skal det lage en slags kram lyd, som potetmel. De fleste blusene er imidlertid i syntetiske materialer, noe som gjør at de holder seg utrolig godt og kan vaskes i maskin på 30 grader. Vi bruker Guppyfriend vaskepose slik at vi unngår utslipp av microplast. 

Hvis du er som oss og syns stryking er FORFERDELIG KJEDELIG, så bruk vår teknikk: Rist det våte plagget og heng det rett på kleshenger på badet. Badet har ofte litt damp i luften og det hjelper til å rette ut plaggene. Har du noen bluser i stoffer som krøller mer så gå til innkjøp av en tøydamper. Det er myyye mer praktisk enn det klassiske strykejernet! I tillegg har det en litt rensende effekt, så man trenger ikke vaske så ofte (hvis det ikke er flekker da) 👌

SÅ glade blir vi når vintagen ankommer Salongen💃🎉

Men hvor lett er det å kjøpe vintagebluser via nettbutikken? Vi prøver så godt vi kan å gjøre dette enklere ved å legge ved et bystemål som gir deg cirka størrelse på plagget. Det er nemlig ikke noe vits i å se på merkelappen på blusen (hvis den fortsatt finnes), for ulike tidsepoker og ulike kontinenter gjør at størrelsen på lappen ikke gir mening. Vi måler da over bysten fra side til side - altså ikke rundt hele, og har en størrelsesguide ved bildene som gir deg ca størrelse i forhold til dette målet.

Å legge ut vintage på nett er en veldig tidkrevende prosess fordi det bare er et av hvert plagg. Her er en liten bildeserie hvor du se hvor mye det ligger bak hver vintagebluse du kan handle på nettbutikken vår:

En etter en må blusene måles...

...alle merkes med størrelse, så det blir lettere å sortere dem og finne dem på lageret...

...så må alle blusene dampes med klesdamper...

...og da dukker det opp noen flekker her og der, så da må de vaskes. Da bruker vi selvsagt vår fantastiske sitronsåpe.

...så legger vi inn en og en bluse som produkt i nettbutikken med så gode beskrivelser som mulig...

...og prøver vi å finne på litt fengende navn på blusene😆...

...hele veien må vi ha gode lister, slik at det ikke blir surr i blusene når vi skal ta bilder...

...og så hender det at vi må prøve en bluse på da! Denne var for liten, så da går den til neste fase...

...bildetaking! Vi tar bilder av hver enkelt bluse, gjerne med flere detaljbilder. Så kan bildene settes inn i produktet og tatatataaaaa - nettbutikken er oppdatert!

Vintageblusene blir flittig brukt hos oss, for de passer perfekt til high-waist bukser! Har du ikke noe high-waist burde du prøve våre egne So Very High Waisted Trousers eller Frida Pants - designet av oss og rettferdig sydd på Fair&Square👌 

PS: Vet du hva vintage betyr? Det betyr "fin, gammel" og hvis et plagg skal kunne betegnes som vintage må plagget være over 20 år gammelt og i god stand.