Jakten på den perfekte høytlivs-buksa😅

August 2021: Elise og Ellen iført de siste prøvene av Frida Pants i henholdsvis størrelse 36 og størrelse 44. Dette var dagen vi godkjente prøvene og ga klarsignal til produksjon, men det var en laaang reise før vi kom hit.

 

Hvordan utvikle de perfekte highwaistbuksene til alle størrelser?!

Da vi startet opp vårt eget, etiske merke hadde vi ett plagg øverst på ønskelista, nemlig highwaist-bukser! Vi hadde tidligere hatt noen runder i sjappa med veldig kule japanske highwaist-bukser fra 80-tallet, og vi elsket passformene og alle de freshe fargene, men størrelsene var helt umulige....🙈 Tenk deg japanske tenåringer, de er som regel ganske petite og resultatet var at vi kun hadde disse vintagebuksene i størrelse XS og S. Elise svingte seg i den ene kule buksa etter den andre, mens Ellen ikke fikk dem over knærne engang...🤯

Elise i vintage highwaist-bukse fra Japan. Denne buksa brukte vi som inspirasjon til våre første So Very High Waisted Trousers👌

Den første buksa vi lagde var So Very High Waisted Trouser (puh, litt av et navn!). Den har et litt tynt stoff som gjorde det utfordrende med lommer siden sømmene og lommeposen syntes gjennom stoffet. Vi måtte derfor kutte lommer på disse. Selv om vi er veldig fornøyde med So Very-buksene, så ønsket vi i tillegg en litt annen, mer hverdagslig versjon med lommer. En av de store utfordringene med å lage plagg er å finne materialer og vi lette lenge etter et stoff som var litt tykkere med mer "hold" enn det vi hadde brukt på de første So Very-buksene. Da vi endelig fant et materiale vi mente kunne funke, så måtte vi nærmest konstruere buksa på nytt. Noe vi har lært gjennom disse årene er at ulike materialer oppfører seg utrolig ulikt. Det kan være det helt samme materialet med bare en liten forskjell i vekten på stoffet og det vil få utslag når man konstruerer. 

November 2020: Da vi fikk første prøve i de nye Frida Pants hadde den blitt veldig liten i størrelsen... Den ble såpass liten at Elise ikke kunne prøve den, men vi måtte få vår smaleste medarbeider Synne til å teste.

Buksen var, som du ser, rimelig trang til Synne, og ikke særlig fin ved lommene.. Så da var det bare å kjøre i gang med å gradere buksa større, legge på lengden og så prøve igjen. Dessverre viste det seg at problemet med lommene ble enda mer synlig når buksa ble mer riktig i størrelsen. Der lommen slutter i siden, ble det er stygg bulk som gjorde at hoftebuen ble lite flatterende...😅 så da måtte mønsterkonstruktør Eva fra Fair&Square gjøre litt detektivarbeide på hvordan bli kvitt bulk. 

Hepburn pants - helt ny 40-talls modell!

Simultant med Frida Pants har vi også jobbet med Hepburn Pants, som er helt lik Frida, men med vide ben i 40-tallstil. Da vi fikk prøve på denne i Ellens størrelse 44, var den fortsatt aaalt for liten i størrelsen selv om vi hadde gradert den opp😅 Da var det bare å måle alle biter for det er nemlig slik at prøvene ikke alltid matcher mønsteret...🤪Noen ganger er det rett og slett en feil fra fabrikken, noen ganger er plagget sydd helt i ytterkant av feilmarginene slik at det plutselig er en forskjell på 3 cm som da utgjør ganske mye og noen ganger er det en feil i mønsteret. MANGE steder det kan bli noe krøll med andre ord.

Mai 2021: Ikke bare var denne prøven fortsatt for liten, men det var fortsatt et problem med lommene og herligheeeet så frustrerende🤯! Vi fortsatte også med små justeringer som nøyaktig plassering av beltehemper og skrittlengde (altså DET skrittet ja, mellom bena). 

August 2021: Etter nesten et år med mange prøver som ikke ble helt funka sto jubelen i taket da siste prøve kom og endelig var bra!! Vi hadde da prøver i både størrelse 36 og størrelse 44 som var perfekte!

September 2021: Så da var det neste på agendaen å få en produksjonsprøve! Forskjellen på en utviklingsprøve og en produksjonsprøve er at produksjonsprøven kun er for å sjekke at alle små detaljer som ikke har med konstruksjon å gjøre, er riktige. Det vil si riktige knapper og at infolappene henger på riktig sted for eksempel. Når vi mottar en produksjonsprøve er alt stoffet allerede klippet i mønsterbiter, så da er det ingen mulighet til å endre mer på passformen😬

Så da kan du tenkte deg stemningen oppe hos Fair&Square på Kampen da Elise prøvde produksjonsprøven på Frida Pants og den var en god del mindre enn den siste prøven vi hadde godkjent...😬 😳Midja var smalere og lårene var smalere og til sammen utgjorde det nesten en størrelse i forskjell. På nytt ble det frenetisk måling av alle biter, samtaler med Fang på fabrikken og konklusjonen ble at denne produksjonsprøven var sydd med litt for stort avvik fra mønsteret. Siden alt var klippet måtte vi bare krysse fingrene for at ikke alle buksene kom med for store avvik😅

Da buksene landa i Salongen - et år etter påbegynt arbeide og et halvt år forsinka i følge planen, så var vi altså helt matte av lettelse da vi skjønte at buksa hadde blitt akkurat så bra som de siste godkjente prøvene💥🍾🎉!

En gledens buksedans!!!

Vi er SÅ glade og fornøyde!!! Disse buksene skal vi lage i alle regnbuens farger framover så det er bare å glede seg💖

Du kommer rett til Frida Pants HER👌